• Index de dobanda (LIBOR), %:  0.2500
  • Index de dobanda 2 (MDL), %:  4.8000
  • $ 17.8192
  • € 21.5122

Noutati

Ia un credit pentru afacere și obține compensarea parțială a dobânzilor

06.Jul.2020
Ia un credit pentru afacere și obține compensarea parțială a dobânzilor

Ești proprietarul unei întreprinderi și ai nevoie de bani pentru a investi în afacere? Acum poți obține un credit pentru afacere, care-ți va reduce din cheltuieli. Este vorba de posibilitatea de a beneficia de compensarea parțială, de către stat, a procentului dobanzilor la credit. O lege în acest sens a fost adoptată de către Parmanentul Republicii Moldova, care vine să susțină afacerile locale, înregistrate oficial.

Prin urmare, întreprinderile care au contractat sau vor obține credite în perioada 01 mai – 31 decembrie 2020, pot aplica la Programul de subvenționare a dobânzilor, lansat de stat. Valoarea maximă a creditului pentru care se acordă compensarea, constutuie suma totală de salarii achitate , care au fost (declarate la Serviciul Fiscal de Stat), pentru lunile septembrie 2019 – februarie 2020. Iar dacă această sumă nu va fi suficientă, vom examina posibilitatea de a-ți acorda în credit o sumă mai mare.

Astfel, după ce vei primi creditul de la Prime Capital, în următoarea lună vei putea solicita compensarea dobânzii, prin depunerea cererii la Inspectoratul Fiscal de Stat.

Cererea poare fi depusă pentru fiecare lună calendaristică separat sau cumulativ pe mai multe luni, dar nu mai târziu de sfârșitul lunii (ianuarie 2021) următoarei celei în care (în care programul se finalizează). Vei putea recupera până la 8,76 % din dobânda la creditul în lei MDL și până la 4,40 % la creditul în valută străină.

Plata subvenţiei se efectuează pentru dobânzile achitate până în luna decembrie 2020 inclusiv.

Mai multe detalii referitor la condițiile de creditare și Programul de compensare a dobânzilor la creditele pentru afaceri, aflați la nr. 022 87 1111.

Descrierea produselor de creditare pentru afaceri este prezentată aici.