• Index de dobanda (LIBOR), %:  1.0000
  • Index de dobanda 2 (MDL), %:  10.9000
  • Index de dobanda 3 (MDL), %:  9.7500
  • $ 17.7939
  • € 19.0946

Istoria Companiei

"Prime Capital" este o organizatie de creditare non-bancara, cu capital strain, specializata in oferirea imprumuturilor ipotecare si imprumuturilor pentru afaceri.

"Prime Capital" si-a început activitatea in anul 2006, fiind prima companie de creditare ipotecara din Republica Moldova, marcand o crestere si o dezvoltare rapida.

Combinind necesitatile actuale ale pietii financiare cu cele mai bune practici internationale de creditare, "Prime Capital" a lansat in 2007 produsul „Smart Capital”, care este destinat intreprinderilor mici si mijlocii, avand ca scop satisfacerea necesitatilor companiilor locale in resurse financiare pe termen scurt, mediu sau lung la conditii avantajoase. Pe parcursul activitatii sale "Prime Capital" a creditat peste 1 400 de clienti si au fost eliberate imprumuturi in suma de circa 116 mln USD.

Pe parcursul activitatii sale Compania Prime Capital mereu a lansat produse noi, orientandu-se la necesitatile clienţilor:
Astfel, a fost lansat primul CREDIT FARĂ GAJ – PrimeCec destinat reparatiei, amenajarii locuintelor, si/sau oficiilor, incaperilor comerciale s.a. Acest produs se elibereaza sub forma unui carnet de achiziţii „PrimeCec”, care poate fi valorificat la partenerii Prime Capital (companii si magazine care vand materiale de constructii, mobilier, tehnica de uz casnic s.a.)


Deasemenea, a fost elaborat Credit Agricol, care permite investirea mijloacelor pe termen lung in livezi, vii, hale de procesare. Particularitatea acestui credit este ca rambursarea creditului are loc numai dupa culegerea roadei.

Ceva mai tarziu este lansat creditul ipotecar Prime TURBO, credit care se eliberează doar în 24 de ore si nu este limitat in scopuri.

Deoarece, Compania Prime Capital este o companie social-responsabila, si-a bucurat clientii sai cu doua produse creditare speciale: unul pentru femeile insarcinate si proaspetele mamici care ofera o perioada de gratie la rambursarea creditului de pana la 18 luni in timpul concediului de maternitate si altul pentru sustinerea tinerilor familii - exclusiv pentru cuplurile proaspat casatorite, oferind 2 luni perioada de gratie in care nu se achita nimic, timp in care ei isi pot repara si amenaja locuinta.

In 2018 Prime Capital a lansat o linie de creditare Micro, oferind clientilor credite in diverse valute, inclusiv fara gaj.

Compania "Prime Capital" are scopul de a oferi clientilor sai servicii de inalta calitate si o diversitate larga de produse de imprumut.

Scopul "Prime Capital" este inovator si in general, se bazeaza pe 4 elemente care le considera esentiale intr-o activitate de succes:
- satisfacerea maxima a necesitaţilor clientilor;
- crearea increderii si fidelizarea clientilor;
- minimizarea riscurilor;
- profesionalism inalt.

Munca in echipa, integritatea, calitatea si atitudinea personalizata fata de fiecare client sunt punctele asupra carora se lucreaza în permanenta pentru a deveni liderii pietii pe termen lung si pentru ca partenerii si clientii Companiei sa se poata baza pe "Prime Capital" in orice circumstante.