Actualizări:

 Află ce-ți poți procura în credit, introducând rata spre plata pe care ți-o permiți să o achiți lunar

Mai multe detalii

Credite ipotecare

Credite ipotecare - notiuni de baza:

Credit ipotecar  – sunt banii pe care ii acorda o institutie financiara pentru procurarea sau reparatia unui imobil (apartament, casa de locuit, terenuri, s.a.) sub gaj imobil. De regula creditul ipotecar se acorda pe un termen lung pana la: 10 - 20 de ani, iar platile se ramburseaza lunar in rate egale sau in descrestere, rata fiind compusa din: corpul creditului, dobanda si comisioanele aferente.

Vezi si ipoteca, gaj.

Creditul ipotecar te ajuta sa-ti procuri propria locuinta, achitand initial doar 30 - 35 % din valoarea reala a ei. Ca rezultat, devii imediat proprietar al unei locuinte, iar restul sumei o achiti treptat. De asemenea acest credit te scapa de povara traiului cu parintii sau chiriei, achitind ratele pentru propriul apartament, care practic sunt echivalente cu platile lunare pentru gazda.

Creditele ipotecare constituie si o investitie profitabila a mijloacelor financiare pe termen lung. Preturile la imobil pe o perioada indelungata de timp au tendinta de crestere, iar suma totala achitata pentru credit (inclusiv dobanda si comisioanele) oricum va fi mai mica decit valoarea de piata a imobilului la finele perioadei de creditare. In plus dispuneti de un activ lichid, care il puteti vinde oricind.

Share: